CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 25, 2011

Masak Simple!!

Kekadang rasa nak masak macam2..lepas tu bila dah ke dapur rasa malas la plak...huhuhu...(dasar pemalas pun kan..:P) adehhh...

now every weekend macam nak kena masak lunch coz 2 anak bujang nak makan sebelum ke kelas tuisyen.

x dak idea punyer pasal, tak tau menu apa nak masak, so weekend lepas i 'masak' palinggg simple..(cehhhh masak simple pun nak blog ker?? lantakkkk...)

salad telur

ni dia.... korang pernah makan ni? senang je nih.. letak salad, letak timun, letak telur rebus, kalau ada isi ayam letak la jugak.. x mau pun x per..then bantai boh cili sos, tomato sos + mayonnaise.. wallaaa... sedapp jugakk..hehehehe

then p la goreng ayam ka, ikan ka.. cukup makan ngan nasi panas2... tambah jugak 2 pinggan..hahahaha

kalau nak tau, belah2 utara x pernah la lagi i makan salad buat camni.. bila dah kawin ngan org selatan ni la..start makan benda ni...:) actually from my m.i.l.. ada lagi menu best2, yang sempat i tengok dan belajar contohnya macam telur dadar cencalok, masak tempoyak pucuk ubikayu dan bla..bla.. nanti2 bila i masak i tunjuk yer..insyaallah..

Minggu ni jugak, ada birthday party kat opis, so buat ni ...nyumm..nyum..

cakap pun lambat, nak cari blueberry filling x dak, bantai boh strawberry syrup..siappp!!!!..


Tiramisu

4 comments:

Zura said...

lauk yg first tue mmg sy suke...

Anna Da Lady said...

walaupun simple, tapi kalau buat dgn penuh kasih sayang, tetap nampak sedap :)

Uncle said...

tira maksu? sedap tu......nak pi cari lah kat resipi rahsia nanti.....tira maksu...tira maksu....!

Yours truly said...

Zura.. akak pun suka
anna. ya betull
uncle.. hahaha.. salah tu, ni 'tira i tak miss u..'